دوست خوبم سلام
خیلی خوشحالم و خداوند را سپاسگزارم که امروز هم اینجا هستم و می تونم برای شما مطالبی را به اشتراک بگذارم. امروز می خواهم درباره موضوع مهمی نکاتی را به خودم و شما یادآور شوم، موضوع این فایل، شبکه سازی هست که قسمتی از ارتباط موثر می باشد، یعنی ما چکار کنیم که برای ادامه فعالیت های خودمان یک شبکه درست کنیم.
همین ابتدای مقاله خدمتتان عرض کنم که برای رسیدن به جایگاه خودمان با دو مشکل عمده در خصوص شبکه سازی روبرو هستیم. یکی اینکه بعضی از ما خیلی متخصص هستیم و تخصص خوبی هم داریم ولی نمی دانیم کجا خودمان را پرزنت کنیم. دوم اینکه ما اصلاً معرف نداریم، یعنی کسی که بتواند ما را به جایی که قرار است فعالیت کنیم، معرفی و تأیید نماید.
بسیاری از شرکت های کوچک و خصوصی و حتی شرکت های بزرگ برای همکاری با نفرات و حتی گرفتن پروژه نیاز به یک معرف هستش که در آن سیستم کار می کند یا آن سیستم را کامل می شناسد و آشنایی دارد. یعنی علاوه بر اینکه باید یک رزومه کاری خوبی داشته باشیم باید یک نفر هم باشد تا کارمان یا خودمان را تأیید نماید و ما را معرفی کند.
پس به این می گویند شبکه سازی، البته به اشتباه و بصورت منفی در ایران بعنوان پارتی بازی هم می شناسند ولی همه می دانیم که این نوع ارتباط با پارتی بازی تفاوت های زیادی دارد. یک نکته مهم در پارتی بازی این است که کسانی که پارتی دارند معمولاً نه قیافه دارند و نه تخصص ولی در جاهای خوبی از سازمان قرار دارند. ولی در باور عموم مردم همه این روابط پارتی بازی است.
یکی از مهمترین نکاتی که در شبکه سازی وجود دارد و آن را از پارتی بازی متمایز می کند این است که در شبکه سازی شما تخصص آن کار را دارید و حتی رزومه کاری خوبی هم دارید فقط نیاز به یک معرف دارید تا در آن شرکت یا سازمان جا بیفتید.یعنی من در یک زمینه تخصص داشته باشم و بخواهم این تخصص را در خدمت دیگران قرار دهم و معرف آن راه را برای من کوتاه خواهد کرد.
در اینجا نکته ایی به ذهنم آمد و آن این است که اگر به هر طریقی وارد یک شرکت و سازمان شدید و تخصص شما در زمینه آموزش و سخنرانی باشد و در آن شرکت یا سازمان سالن اجتماعات خوبی داشت سعی کنید هیچ وقت با آن شرکت یا سازمان قطع رابطه نکنید!! چون معمولاً شرکت ها یک بودجه ای دارند برای آموزش و هر ساله باید آن را در جهت آموزش پرسنل خودشان خرج نمایند. پس خیلی حواستان باشه که دارید چکار می کنید.
یکی از نکات دیگری که در شبکه سازی هستش این است که شبکه باعث می شود که ما تنهایی رشد نکنیم بلکه همه با هم رشد می کنیم و سرعت رشد شما افزایش خواهد یافت و همیشه می توانید از قدرت شبکه و گروه استفاده کنید. البته خیلی از افراد هستند که دوست دارند تنهایی کار کند و اعتقادی به شبکه ندارند. ما از زمانی کار کردن به تنهایی را عادت کردیم که مرزهای کشورمان مورد حمله قرار گرفت و امنیت ما به خطر افتاد دیگر سعی کردیم که تنهایی کار کنیم. ولی در حال حاضر قدرتی که در شبکه و شبکه سازی وجود دارد برای همه آشکار شده است.
به هر حال کار تیمی خیلی خوب است اما ممکنه درگیری داشته باشد، حل تعارض داشته باشد، کوتاه آمدن داره و خیلی موارد از این دست وجود دارد. و شاید این عوامل باعث شده که خیلی از مردم طرف کار تیمی نروند. و یک باور اشتباهی که بیشتر ما داریم این است که اگر از غذای رستورانی مسموم شدیم دیگر برای غذا خوردن به رستوران نمی رویم !! یعنی آن را تعمیم می دهیم به همه و اگر در یک رابطه کاری با شراکت شکست بخوریم دیگه طرف شراکت و شبکه سازی نمی رویم.
در شبکه ما مثل سیمرغ هستیم یعنی یک نفر ممکنه بپرد، یکی ممکنه بتونه بدود یا یکی بتونه پرواز کند. و وقتی که به هم اعتماد می کنید و انرژی تان را روی هم می گذارید قطعاً اوضاع تغییر خواهد کرد و شما ابرقدرت خواهید شد. پس برای شبکه سازی باید سعی کنید قله نشین ها را پیدا کنید و با آنها ارتباط برقرار کنید تا آنها شما را به جاهایی که دوست دارید معرفی نمایند. بنابراین اولین قدم باید بروید و قله نشین ها را پیدا کنید و با آنها مراوده کنید و سعی نمایید که شما و کارتان را بشناسند.
در آخر فقط یک آگاهی به شما بدهم و این مقاله رو پایان دهم. اما نکته پایانی، در هنگام ارتباط با قله نشین ها مراقب باشید که در اولین کارهاتان آنها را دعوت نکنید!! چرا که ممکنه آنها با توجه به اینکه قبلاً افراد زیادی در زمینه تخصص شما دیده باشند و کار اول شما ممکن است که رضایت او را جلب نکند چون کار شما را با بقیه آن افراد مقایسه نماید. پس خیلی مراقب باشید در شروع فعالیت قله نشین ها را دعوت نکنید و سپس که با جو و سیستم کاملاً آشنا شدید می توانید از آنها دعوت به عمل آورید.
شاد و شبکه قوی داشته باشید
خدانگهدار