آداب معاشرت 1

Rate this post

بنام خدا

دوست عزیزسلام

امروز می خواهم درباره موضوع متفاوت از سایر موضوعاتی که تاکنون درباره آن صحبت کردیم، مطالبی را با شما به اشتراک بگذارم. بله درست متوجه شدید موضوع جالب و در حین حال ساده که خیلی ها اصلاً به آن توجهی نمی کنند و آن چیزی نیست جز “آداب معاشرت”. شاید اولین چیزی که درباره آداب معاشرت به ذهنتان میاد نوع پوشش افراد هستش!! ولی پوشش یکی از قسمت هایی از موضوع آداب معاشرت می باشد که از آن بعنوان معاشرت پوششی یاد می شود.

از دیگر دقسمت های مهم دیگری که می توان نام برد از جمله: آداب معاشرت فیزیکی، چیزی که به فیزیک و جسم انسان مربوط می شود. مثل تناسب اندام و موارد این چنین. آداب معاشرت رفتاری، خیلی از افراد هستند که خیلی خوش تیپ و خوش اندام و خوش پوش هستند ولی رفتار مناسبی ندارند. سایر قسمت های دیگری از آداب معاشرت، آداب معاشرت کلامی و غیرکلامی و…

بنظر شما آداب معاشرت یعنی چی هستش؟ شاید هریک از شما برای آداب معاشرت یک تعریف و دیدگاهی داشته باشید، مثلاً یکی بگوید آداب معاشرت یعنی مهارت های ارتباطی یا ارتباط موثر یا پوشش مناسب در رفتار یا اینکه استفاده از کلمات مناسب در اجتماع و غیره… ولی آداب معاشرت یک تعریف ساده دارد و آن عبارت است از اینکه آیین ها و روش های بهتر برای ارتباط برقرار کردن با افراد را باید بلد باشیم، به این میگن آداب معاشرت.

خیلی از افراد در نشست های تجاری و اجتماعی که می تواند این نشست ها برای ما زمینه ساز ایجاد روابط جدید باشد و حتی می تواند مشتریان جدیدی برای ما بسازد که در نهایت باعث افزایش اعتبار و درآمد ما می شود. ما در همین نشست ها اگر اصول آداب و معاشرت را رعایت نکنیم می تواند یکی از تله های شکست ما را بوجود بیاورد. بنابراین اهمیت آداب و معاشرت را باید خیلی جدی گرفت و اصول آن را بشناسیم و عمل کنیم.

ما برای ارتباط برقرار کردن با افراد از دو رمز یا کد استفاده می کنیم : بخش اول رمزهای کلامی است که شامل کلمات دستوری و قراردادها هستش که طبق بررسی های بعمل آمده حدود 7 هزار گویش،لهجه و زبان در دنیا وجود دارد یعنی هر کلمه یا اصطلاح را می توان به 7 هزار زبان یا لهجه ترجمه کرد می دانید چقدر تنوع گویش وجود دارد پس مهمترین موضوعی که در رابطه با رموز کلامی وجود دارد این است که اینها مشترکات کمی در زبان ها دارند.

بخش دوم از رمزهایی که با آنها سروکار داریم، رموز غیرکلامی هستند مثل حالت های صورت در هنگام ابراز خوشحالی یا ناراحتی و سایر اعضای بدن در مواجه با احساسات و عواطف می باشد. مهم ترین نکته درباره رموز غیر کلامی این است که اینها مشترکات زیادی در بین مردم دنیا دارند. به همین دلیل اگر شما درحال تماشای فیلمی باشید و صدای آن فیلم قطع بشود به راحتی می توانید تشخیص بدهید که افراد داخل فیلم دارند دعوا و سروصدا می کنند یا دارند به همدیگر عشق می ورزند.

یکی از بحث های خیلی مهم در ارتباط با بخش غیرکلامی، زبان بدن هستش، شاید این جمله را شنیده اید که پیش از آنکه دهانت را باز کنی بدنت می گوید که تو چه کسی هستی یا توچه کاره هستی!! یعنی ما داریم قبل از صحبت کردن، درباره افراد صحبت می کنیم.

در دانشگاه پنسیلوانیا یک تحقیقی انجام دادن که در این تحقیق تعداد زیادی افراد را انتخاب کردند و دو نفر دو نفر از آنها را روبروی هم قرار دادند البته بدون اینکه با حرف بزنند. سپس یک چیزی بنام واحد اطلاعاتی که بین آنها رد و بدل می شود را اندازه گیری یا شمارش کردند و تعداد واحد اطلاعاتی که بین هر دو نفر در مدت یک دقیقه شمارش کردند حدود 10 هزار واحد بوده. پس از همین تحقیق به راحتی می توان فهمید چرا آداب معاشرت بدون کلام اینقدر مهم می باشد چون افراد براحتی همدیگر را قضاوت و پیش گویی می کنند. امیدوارم همه ما نسبت به آداب معاشرت خودمان اهمیت بدهیم و به آن قدت نماییم تا مورد قضاوت اشتباه دیگران قرار نگیریم .

شاد و پیروز باشید.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *