روزه یا تمرین اراده

Rate this post

دوستان عزیز سلام

امروز می خواستم مطالبی درباره روزه با شما به اشتراک بگذارم هرچند که چند روزی از ماه مبارک رمضان می گذرد بنده در ابتدا این ماه مبارک را به شما تبریک می گویم بهرحال هر وقت صحبت از ماه رمضان می شود یاد آیه معروف 183 سوره بقره می افتیم که خداوند می فرماید:
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ

یعنی ای کسانی که خودتان با پای خودتان آمدید و ایمان آوردید روزه بر شما مقرر شده و نگران نباشید بر گذشتگان هم مقرر شده بود برای چی؟ برای تعیین میزان تقوا

تقوا چیه؟ تقوا هم یعنی سلف کنترل در ابتدا فعل کتب آماده که فعل مجهول است نگفته که الله کتب علیکم و خیلی جمله های دستوری دیگه ولی خداوند می فرماید بر شما مقرر شده است . مثل این است که ما به یک پزشک مراجعه می کنیم و تقاضا بکنیم که وزن ما کاهش پیدا کنه قطعاً یک برنامه رژیم غذایی همراه با ورزش کردن به ما می دهد و میگه اگر می خواهی نتیجه بگیری باید این برنامه را رعایت کنی . آیا این برنامه را به همه افرادی که از آن خیابان رد می شوند می دهد یا هرکسی که در مطب نشسته؟ قطعاً جواب خیر است ! چرا که برای کسانی که داوطلبانه آمده و تقاضا کرده است و آمادگی حضور و رفتن به دکتر را پیدا کرده و تا زمانی هم به آن رژیم غذایی عمل نکرده ، آن برنامه هیچ تأثیری نخواهد داشت .

خب همانطور که در بالا هم گفتم تقوا یعنی سلف کنترل و تمرین اراده است و کنترل ذهن و فکر و بدن خود می باشد. امروزه هم تمام علوم انسانی ، مدیریتی ، انگیزشی، رفتاری ، موفقیت و … همه تاکید بر این جمله دارند که اول انسان باید بتواند فکر و ذهن و عملکرد خودش را به دست بگیره و خودش را کنترل کند و خود کنترلی را تمرین نماید و این یکی از ویژیگی های مهم انسان های موفق در تمام دنیاست . که توانسته اند خودشان را کنترل نمایند و بر اساس تصمیمات برنامه ریزی شده عمل کنند نه اینکه بدون هیچ گونه برنامه قبلی دست بکاری بزنند.

بنابراین یکی از مهمترین اهداف روزه برای تقویت اراده و بیشتر برای ایجاد تسلط بر ذهن و فکر و بدن خودمان است. تا چیز دیگری مثل درک حال گرسنگان و سلامتی و… هر چند اینها هم شاید زیر مجموعه کنترل ذهن و فکر هم باشد ولی نظر قرآن این نبوده است البته در ادامه این آیه، چند تا دیگه آیه وجود دارد برای کامل کردن تمرین روزه است . چند نکته درباره روز در همین آیات آمده به شرح ذیل خدمتتان عرض می کنم

1- ای کسانی که خودتان با پای خودتان به مدرسه ایمان تشریف آوردید

2- بر شما ایجاب و مقرر شده.هیچ جا خداوند دستوری نگفته که روزه بگیرید

3- زیاد هم نگران نباشید و گذشتگان هم مقرر شده بود و تنها شما نیستید.

4- این برای تمرین عزم و اراده شماست و تقویت توان کنترلی شماست.

5- و این روزه هم ایامش معلوم است و چند روزی بیشتر نمی باشد.

6- اگه مریضی نگیر، اگر مسافری نگیر، اگر نمی تونی نگیر و…

7- روزه بهتر است داوطلبانه باشد نه از روی احساس و یا جبر و هر چیز دیگر.آخه بعضی ها می گویند ما مجبوریم روزه بگیریم دیگه خداوند فرموده . ولی خداوند می فرماید اگر داوطلبانه باشد خیلی بهتر و مؤثرتر خواهد بود.

8- در آخر هم خداوند می فرماید اگر روزه بگیری بهتر است.

پس بدانیم این مثل مدرسه است اگر می خواهیم نمره خوبی بگیریم باید تمرین کنیم و باید طبق برنامه ای که به ما داند درس بخونیم و هیچ جبری هم وجود ندارد .

شاد، پیروز و موفق باشد.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *